Mr R.H.B. (Remco) Wortel

Achtergrond

Remco Wortel voltooide zijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Maastricht in 2004, welke studie werd aangevuld met de beroepsopleiding Bedrijfsjuristen en de beroepsopleiding Advocatuur.

Sinds 2004 is Remco werkzaam bij Vissers Advocatuur B.V.. Mede door zijn vooropleiding (Hoge Hotelschool Maastricht) is hij klantgericht, internationaal georienteerd en praktisch ingesteld. Remco heeft een groot sporthart en is samen met Mr Gijs Volders en Mr Lars Westhoff verantwoordelijk voor de nationale- en internationale Sportrecht en E-Sport praktijk binnen het kantoor, welke Sportrechtsectie inmddels befaamd en leidend is geworden binnen Nederland. Zij hebben dan ook grote ervaring met procedures bij het Internationaal Sporttribunaal (CAS) in Lausanne en complexe dopingzaken, maar begeleiden ook veelvuldig bedrijven binnen de sport branche, individuele top atleten, clubs en bonden. Verder heeft hij een internationale ondernemingsrechtpraktijk en houdt hij zich bezig met het herstructureren van bedrijven, fusies & overnames en vastgoed gerelateerde zaken. Remco is de managing partner van Vissers Advocatuur B.V..

Praktijkgebieden

Ondernemingsrecht, Sportrecht (& E-Gaming), Wet op de Kansspelen, Herstructurering, Fusies en Overnames (M&A), IE recht, Vastgoed.

Nevenactiviteiten

Lid Vereniging Sport en Recht
Lid Nederlandse Juristen Vereniging
Lid Vereniging Corporate Litigation
Gecommitteerde en gastdocent Sport & Recht aan de Juridische Hogeschool Tilburg
Jeugdtrainer Zwaluw VFC, Vught
Jeugdtrainer (BVO) Willem II, Tilburg
Ambassadeur RvN Foundation
Voorzitter 'Stichting Language of the Wilderness'

 

Als advocaat heb je een rol in de dynamiek van het recht. Het recht is immers altijd in beweging en als advocaat heb je de plicht aan deze dynamiek bij te dragen ten behoeve van je cliënt, maar daarnaast ten behoeve van de maatschappij, omdat de advocaat tevens de waakhond van de rechtstaat dient te zijn. Je moet dan ook eigenwijs en creatief durven zijn om bestaande onbekende wegen aan te wijzen of om nieuwe wegen te ontdekken. Als we dus geen weg vinden, dan maken we er één.