Kansspelautoriteit beboet online aanbieders kansspelen

De Kansspelautoriteit heeft middels haar besluit d.d. 29 oktober 2015, bekend gemaakt middels het persbericht d.d. 17 november 2015, aan twee online aanbieders van kansspelen een boete opgelegd van in totaal bijna een half miljoen euro.

Kansspel gericht op Nederland
Reden voor de boete is gelegen in het feit dat de kansspelaanbieders naar de overtuiging van de Kansspelautoriteit haar online kansspelen hebben aangeboden gericht op de Nederlandse markt. Aanleiding voor het onderzoek was gelegen in de advertorials op de websites “weeronline.nl” en “nu.nl”. Daarnaast werden de spellen aangeboden in de Nederlandse taal, kon er worden betaald met iDEAL en was een button met de Nederlandse vlag aanwezig op de website. Daarbij werd aan Nederlandse spelers via de algemene voorwaarden een welkomstbonus gegeven van € 3,00 bij inschrijving.

Bestuurlijke boete
Aan de twee bedrijven op Curaçao en in Costa Rica gevestigde bedrijven die achter de website “redslot.com” zaten, is in totaal een boete opgelegd van € 480.000,00.

Eerdere overtreding Wet op de Kansspelen
De boete is hoger uitgevallen nu de Kansspelautoriteit in oktober 2014 reeds eerder een overtreding constateerde en de beide bedrijven toen zijn gesanctioneerd met een boete van ieder € 130.000,00. Na deze sanctie is door de bedrijven de domeinnaam veranderd van de website waarop het kansspel wordt aangeboden.

Nieuwe wet
Middels onderhavige sanctie wenst de Kansspelautoriteit de boodschap uit te dragen dat zij aanbieders van online kansspelen, die zich naar inzicht van de Kansspelautoriteit niet houden aan de wet, blijft volgen en zal sanctioneren.

Specialist Kansspelen
Ons kantoor is reeds decennia lang betrokken bij al hetgeen gebeurt op het gebied van de kansspelen. We mogen dan ook wel stellen dan we dé specialist zijn op dit gebied. Indien U naar aanleiding van het voorgaande vragen heeft of vragen heeft over de ontwikkelingen op het gebied van kansspelen in Nederland, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.
 

Mr L. (Lars) Westhoff
Juridisch adviseur