Mr R.H.B. (Remco) Wortel

Achtergrond

Remco Wortel voltooide zijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Maastricht in 2004, welke studie werd aangevuld met de beroepsopleiding Bedrijfsjuristen en de beroepsopleiding Advocatuur.

Sinds 2004 is Remco werkzaam bij Vissers Advocatuur B.V.. Mede door zijn vooropleiding (Hoge Hotelschool Maastricht) is hij klantgericht en praktisch ingesteld en heeft daarbij de noodzakelijke creativiteit die onontbeerlijk is in zijn internationale praktijk. Remco heeft een groot sporthart en is samen met Mr Gijs Volders en Mr Lars Westhoff verantwoordelijk voor de groeiende nationale- en internationale Sportrecht praktijk binnen het kantoor, welke Sportrechtsectie inmddels befaamd en leidend is geworden binnen Nederland. Remco heeft in dat kader ervaring met procedures bij het Internationaal Sporttribunaal (CAS) in Lausanne en complexe dopingzaken. Primair is Remco verantwoordelijk voor de internationale ondernemingsrechtspraktijk en begeleidt hij cliënten als advocaat en bedrijfsadviseur bij de internationale ontwikkeling en structurering van hun bedrijven. Verder houdt Remco zich veelvuldig bezig met Vastgoed gerelateerde zaken en het begeleiden van transacties op het gebied van overnames en fusies. Remco is managing partner van Vissers Advocatuur B.V..

Praktijkgebieden

Ondernemingsrecht, Sportrecht, Wet op de Kansspelen, Fusies en Overnames (M&A), Vastgoed.

Nevenactiviteiten

Voorzitter 'Stichting Language of the Wilderness'
Secretaris 'Stichting We care Foundation'
Lid Vereniging Sport en Recht
Lid Nederlandse Juristen Vereniging
Lid Vereniging Corporate Litigation
Gecommitteerde en gastdocent Sport & Recht aan de Juridische Hogeschool Tilburg
Jeugdtrainer Zwaluw VFC, Vught

Als advocaat heb je een rol in de dynamiek van het recht. Het recht is immers altijd in beweging en als advocaat heb je de plicht aan deze dynamiek bij te dragen ten behoeve van je cliënt, maar daarnaast ten behoeve van de maatschappij, omdat de advocaat tevens de waakhond van de rechtstaat dient te zijn. Je moet dan ook eigenwijs en creatief durven zijn om bestaande onbekende wegen aan te wijzen of om nieuwe wegen te ontdekken. Als we dus geen weg vinden, dan maken we er één.